Spädbarnsfonden och Solvända

Idag vill jag slå ett slag för Spädbarnsfonden. Det är nämligen så att omkring 700 barn dör per år i Sverige i sin mammas mage och det är den vanligaste dödsorsaken bland barn idag. Däremot forskas det oerhört lite i detta och staten skänker endast 200 000 kr per år till forskningen. Mycket märkligt!

Spädbarnsfonden finns för att stödja de familjer som förlorar spädbarn och de vill stötta forskningen så att denna stora siffra på 700 barn per år kan minska och det ernorma lidandet för så många familjer kan sänkas. Vi fick aldrig något svar på varför Alex dog och det är tungt att bära detta med sig, att aldrig få svar på vårt VARFÖR?...

Om det funnits en förklaring kanske det också skulle kunna hjälpa andra i framtiden, något som man kunde forska vidare på så att detta kan undvikas och förebyggas för andra små barn och familjer.

På Spädbarnsfondens hemsida, http://www.spadbarnsfonden.se/, kan man beställa Solvända-pins för 30 kr styck plus frakt där pengarna går till denna forskning om spädbarnsdöd som så väl behövs. Det går också tända ett ljus för någon och därigenom skänka 100 kr till forskningen. Ett annat alternativ är att sms:a ordet solvända till nummer 72 930 så skänker man 50 kr till forskningen.

Jag hoppas och tror att det finns svar därute på vårt och andras VARFÖR och att genom mer och intensivare forskning kan vi i framtiden hindra dessa katastrofer för andra familjer. Stöd gärna denna fond och hjälp oss i kampen mot spädbarnsdöden.


Kommentarer
Postat av: Therese

Beställde precis en pins. Självklart vill jag göra det jag kan för att någon ska få svar på varför. Tänker på dig och din familj. Kram

2010-02-26 @ 20:30:02
Postat av: Ann

Här åkte mobilen fram. En viktig forskning att bidra till.



Sköt om dig vännen!



Kram

Ann

2010-02-27 @ 13:04:23
Postat av: Mamma

Vill gärna bidra till forskningen. Beställde två pins, en till mig och en till mormor. Skickade även ett sms. Det känns bra att kunna hjälpa till.

Kram

2010-03-01 @ 22:55:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0